Home / Sven-Hassel / Litteratur og snus: en spennende kombinasjon
5 mai, 2023

Litteratur og snus: en spennende kombinasjon

Posted in : Sven-Hassel on by : Rebecka

Litteratur er en kunstform som kan uttrykke menneskets tanker, følelser og erfaringer på ulike måter. Men visste du at litteratur også kan si noe om hvordan snus er fremstilt og omtalt i ulike litterære sjangre og perioder? I dette blogginnlegget skal vi se nærmere på noen eksempler på hvordan snus har vært en del av litteraturen gjennom tidene.

Snus på nett

I dagens samfunn er det mange som kjøper snus på nett. Det kan være flere grunner til det, som lavere pris, større utvalg eller enklere tilgang.

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan kjøpe snus på nett på en trygg og smart måte. Vi gir deg tips om hvilke nettsteder du kan stole på, hvilke typer snus du kan velge mellom og hvordan du kan spare penger på din bestilling.

Snus i litteratur

Snus er et tobakksprodukt som har røtter i Sverige, men som også har blitt brukt i andre land. Snus består av finmalt tobakk som blandes med vann, salt og ulike smakstilsetninger. Snusen plasseres under leppen, der den frigjør nikotin og andre stoffer. Snus har vært kjent siden 1700-tallet, og har blitt omtalt ofte.

Et eksempel er Henrik Ibsens skuespill “En folkefiende”, der hovedpersonen Dr. Stockmann er en ivrig snuser. Han bruker snus for å holde seg våken og konsentrert, men også for å provosere sine motstandere. Ibsen viser hvordan snus kan være et symbol på individualisme og motstand mot autoriteter.

En av de mest kjente norske forfatterne som bruker snus er Jo Nesbø. Han er en krimforfatter som har skrevet flere bestselgere om politimannen Harry Hole. Nesbø har innrømmet at han er avhengig av snus og at han bruker opptil tre bokser om dagen.

food-recipes