Home / Sven-Hassel / Sagsverd og kunnskap fra litteraturens verden
6 desember, 2022

Sagsverd og kunnskap fra litteraturens verden

Posted in : Sven-Hassel on by : Rebecka

Det finnes få ting her i livet som er bedre enn å fyre i peisen, finne frem en god bok og kose seg i godstolen foran varmen. Kanskje med en kopp kakao med krem? I denne artikkelen skal vi tipse deg om hvordan du kan kutte ved på en enklere måte, og anbefale deg godt lesestoff. Når du har lest dette er du klar for mange deilige vinterkvelder foran peisen!

Kutt ved med sagsverd

Å kløyve ved med øks er rene treningsøkten. Det er slitsomt og tungt, noe som fører til at mange heller kjøper ferdig opphugget ved. Men du kan finne gode sagsverd på https://reimbutikken.no/no/skog/sagsverd/, slik at du kan forberede fyringsved selv, på en mye enklere måte. Du kan også bruke motorsagen til å kutte kvister fra trær og busker. Disse småpinnene fungerer veldig bra til opptenning av veden. På denne måten kan du spare penger ved å unngå å kjøpe fyringsbriketter. Nå som vi er preget av både inflasjon og renteøkning er det lurt å spare penger der man kan. Bruk ressursene du har i hagen!

Kjøp flere sagsverd til ulik bruk

På https://reimbutikken.no/no/skog/sagsverd/ finner du mange forskjellige sagsverd til ulik bruk. Det kan være lurt å kjøpe to forskjellige typer – et langt og et kort. Lengden du skal bruke avgjøres av hva du skal sage. Derfor er det lurt å ha to ulike lengder, slik at du både kan kutte tykke trestammer og småkvist.

Bli en mester på ved

Vil du bli en mester i vedfyring? Da holder det ikke å bare ha utstyret i orden, du trenger også kunnskap. Her kan du lese noen tips om riktig fyring. Dette er viktig lesning fra Feiermesterens landsforening, hvor du blant annet får tips om hvordan du fyrer på mest mulig miljøvennlig måte.

Fordyp deg med hjelp fra litteraturens verden

Vil du derimot virkelig fordype deg i bruk av ved, finnes det mange bøker om dette emnet. Hva passer vel bedre enn å lese en bok om dette foran peisen? Her er noen tips:

  • Vedhoggeren – alt om vedhogst og sikker bruk av motorsag, av Svein Arne Strømsodd og Jon Erik Solberg. Dette er en perfekt bok for deg som bruker motorsag. Sikkerhetsaspektet er svært viktig, og dette er noe alle har godt av en oppfrisking av.
  • Hel ved – alt om hogging, stabling og tørking – og vedfyringens sjel, av Lars Mytting. Denne kritikerroste bestselgeren av Lars Mytting er spennende lesning for alle vedentusiaster. Hvorfor ikke lage et lager som holder ut vinteren? Denne boken ble en populær julegave for noen år siden, så det er en liten sannsynlighet for at du allerede har den i bokhylla. Sett deg ned med den foran peisen, og frisk opp kunnskapen din!

Sven-Hassel

food-recipes