Home / Uncategorized / Lag et personlig bibliotek i ferien
20 juli, 2022

Lag et personlig bibliotek i ferien

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Et personlig bibliotek er en drøm for mange, og dette kan være lite eller stort. Noen er fornøyd med en lesekrok med et par favorittbøker, mens andre gjerne vil ha mange hyllemeter med bøker i hjemmet. For noen er bøkene bare til pynt, men de fleste som ønsker seg bøker i hjemmet, er glad i å lese, og vil gjerne ha god litteratur lett tilgjengelig. Kanskje det er på tide å lage et eget bibliotek?

Hva trenger du?

Hvor mye du trenger til biblioteket ditt, avhenger av hvor stort det skal være. De fleste starter med en hylle, og utvider etter hvert. Hvis du vil ta ekstra godt vare på bøkene dine, og beskytte dem mot støv, kan du også plassere dem i et skap, gjerne med glassdør, slik at du kan se boktitlene. Med Jotex rabattkode kan du spare penger på hyller og skap til biblioteket ditt. De har det meste du trenger av møbler, men de selger selvsagt ikke bøker.

Eget rom eller avskjermet krok

Noen har god nok plass til å bruke et eget rom som bibliotek. Hos andre er det bare plass til en liten lesekrok. Hvis lesekroken er del av et annet rom, bør den avskjermes. Det kan gjøres ved å bruke hyller og skap som vegger, eller ved å henge opp gardiner rundt lesekroken. Du kan kjøpe fine gardiner med Jotex rabattkode, og lage din egen oase. Fine gardiner kan også få fart på fantasien mens du leser, for et finnes gardiner med mange spennende mønster,

Behagelig leseplass

Leseplassen din bør være behagelig, enten du velger en dyp lenestol eller pinnestoler rundt et bord. Bord og stoler er en selvfølge i ethvert bibliotek, men en lesekrok kan også inneholde sitteputer. De passer perfekt når de minste i familien skal lese, for biblioteket bør selvsagt være for hele familien. Velger du pinnestoler, bør de ha stolputer. Det kan du også kjøpe med jotex rabattkode. Godt leselys er viktig, og når det er kaldt, bør du ha pledd eller myke tepper som holder deg varm mens du leser.

Bygg gradvis

Bøkene i biblioteket bør kjøpes inn gradvis, for det er dyrt å kjøpe drøssevis av bøker på én gang. Men kanskje har du allerede noen bøker til å fylle hyllene. Sett alle bøkene du har i biblioteket, og sørg for at det alltid er nye bøker der som du ennå ikke har lest. Har du et bibliotek hjemme, har du et sted å trekke deg tilbake og slappe av, selv om du bare har noen minutter daglig til å lese. Men ta deg tid til å lese og roe deg ned. Alle i familien har godt av en pause fra skjermer, og bøker er både morsomme, spennende og lærerike.

food-recipes