Home / Sven-Hassel / Sven-Hassel -Serien som levende historie
9 juni, 2016

Sven-Hassel -Serien som levende historie

Posted in : Sven-Hassel on by : Rebecka

 

For dem som kjenner Sven-Hassel-Serien ut og inn, er det en selvfølge at ikke alle fortellingene som gjengis i den lange rekken av bøker, baserer seg på forfatterens egne opplevelser. For det så er mangfoldet av fortellinger og skueplasser for stort.

Figuren Sven Hassel brukes derimot som en kjent figur, for å lede oss inn på forskjellige krigsskueplasser og inn i forskjellige historiske hendelser, og de støtter seg til historiske fakta når dette gjøres. De fantasifulle innlevelsene i krigens mange hendelser gir oss en mulighet til å oppleve historien innenfra, og fra perspektivet til den enkle soldaten, som er offer for statsmennenes tanker og handlinger.

Krigen menneskeliggjøres , og gjøres på dette viset til mer enn et abstrakt konsept, og streker på et kart. Man får møte både soldater og sivilister, motstandsfolk og gestapister, som i forbifarten etterlater et varig inntrykk på leseren.

For det første er bøkene en god introduksjon til empati med tyske stridende, men man lærer også noe om livsførsel og skjebnen til alle soldater, i alle kriger. Samtidig kan man le og gråte over eventyrene til karakterene til Sven Hassel, samtidig som man oppnår ny kunnskap.

food-recipes