Home / Sven-Hassel / En realistisk og troverdig skildring av krigens grusomheter
19 mars, 2016

En realistisk og troverdig skildring av krigens grusomheter

Posted in : Sven-Hassel on by : Rebecka

 

Sven Hassels De Fordømtes Legion er en gripende og god skildring av det å leve i krig. Boken er til dels meget hard, og den er en emosjonell påkjennelse om man lar seg trekkes inn i fortellingen som tilbys. Slutten av boken er like hard som begynnelsen, og den lar oss få innblikk i hvordan et individ formes av krig.

Men det handler ikke kun om grusomhet, håpløshet, død og sorg. Boken har en varme i seg som løfter sjelen. De viser også en menneskelig omgang, så vel som skildringer av hjertevarme øyeblikk og forelskelser.

Ikke uten grunn har De Fordømtes Legion blitt oversatt til verdens 25 største språk, og utkommet i 7 000 000 eksemplarer. Grunnen er at boken er godt håndverk, med et rikt og sjarmerende persongalleri.

Vi burde fortsette å lese Sven Hassels bøker, fordi de gir oss noe rikt og autentisk. Selv om de påfølgende bøkene i Sven Hassel-serien  ikke kan måle seg med den første boken på litterært nivå, er de fortsatt gode bøker, som setter figurene fra den originale boken inn i en ny setting, og lar dem oppleve nye eventyr.

food-recipes