Home / Sven-Hassel / Sven Hassel er fortsatt en av verdens bestselgere
20 januar, 2016

Sven Hassel er fortsatt en av verdens bestselgere

Posted in : Sven-Hassel on by : Rebecka

 

Selskapet forvaltes i dag av Pedersens sønn, som har overtatt rettighetene etter at forfatteren døde i 2012, i en alder av 95 år. Bøkene utgis den dag dag i dag av Bellum forlag, og kan fronte med et totalt salg av rundt 50 000 000 utgaver på 25 000 språk. Fanskaren er størst i Storbritannia, hvor 15 000 000 eksemplarer er blitt solgt frem til i dag. Av den første boken, De Fordømt er det derimot solgt hele 7 000 000 eksemplarer, på alle de forskjellige språkene som verkene kom ut på.

Venstreekstremister og motstandere hakke fortsatt på den døde forfatteren

Mengden av kritikk som kommer mot Sven Hassel er stor, og han er fortsatt etter sin død en måltavle for mange menneskers harme. Kritikken som rettes mot ham, er stor, variert, og til dels også ulogisk.

Blant annet påstås det at bøkene er dårlige, noe som gjerne ikke begrunnes. Dernest påstås det at noen av bøkene er plagiat, fordi de er så gode, selv om bøkene som skal ha blitt plagiert egentlig ikke kan måle seg, med boken som angivelig skal være plagiatet.

Unntaket er når De Fordømtes Legion påstås å være et plagiat av Intet Nytt Fra Vestfronten, som det ble påstått i danske aviser i 2012, da Pedersen døde. Begge er gode bøker. Det som derimot er merkverdig, er at det tok 7 000 000 solgte bøker, samt 50 år, før noen fant ut at det handlet seg om plagiering.

Det kritikere egentlig vil si, når de kommer med slike pauschale uttalelser, er at de ikke liker budskapet, men det ville kun vært en meningsytring, og uten innhold. Muligens er det på tide å minne dem om at bøkene i den rette forstand er anti-krigsbøker.

food-recipes