Home / Uncategorized / Hvordan få leseglede?
8 juni, 2021

Hvordan få leseglede?

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Det sies at å lese bøker er sunt for den psykiske helsa og sjelen. Man ser alt med nye briller og lever seg inn i en historie på sin helt unike måte. Men, tid og overskudd strekker ofte ikke til, og de fleste ender opp med å bare ligge i sofaen kveld etter kveld. De blar gjennom TV-kanalene uten mål og mening, time ut og time inn. Dette er tid man kunne brukt til å fordype seg i Ernest Hemingway eller Albert Camus.

Hvordan skal man egentlig få til å begynne å lese når man aldri kommer i gang? Fins det metoder som gjør at man bare må lese videre etter at jobb, henting på skole, middag og andre ærend er gjort? Nå skal vi se på ting som kan hjelpe deg med å komme i gang med boklesing.

Koble av litt

Vi tenker på internett som en forstyrrelse når det gjelder boklesing. Derfor før du koble deg av litt. Med dette mener vi:

  • Slå av varslinger
  • Legg mobilen langt bort
  • Ha din egen frisone
  • Sett av 1–2 timer

For at det skal fungere, bør du ramme inn listen, enten på netthinnen eller på en lapp du har tilgjengelig. Klistre den opp på kjøleskapsdøra, så vet de andre i husstanden det også.

Bokklubb

Fordelen med en bokklubb er ikke bare gratis bøker. Det er også det at de vet hva som blir utgitt og hvilke bøker du sannsynligvis vil like. Enten det er barnelitteratur, fantasy eller biografier, her får man det beste av det beste. For å få ekstra motivasjon kan du finne bøker med flotte bind. De kan du lage rammer av 70×100 og henge opp på veggen. Det blir en slags konkurranse i seg selv, og dessuten blir det fine bilder på veggen.

Lesegruppe

En lesegruppe er noe som har blitt mer og mer populært de siste årene. Her sitter man i en lese-ring og leser høyt for hverandre. Man kan også diskutere bøker for å finne mer ut om hva de handler om. Alle tolker bøker ulikt, og derfor kan det gi en større innsikt dersom man deler sine erfaringer med andre. Når man er med i en lesegruppe, vil man også bli styrt til å lese bøkene man har på lista.

Finne ut hva man liker å lese

Det er mange sjangre hva gjelder bøker. Kanskje det viser seg at du elsker å lese dikt og poesi, eller ikke kan fordra krim. Det kan hende du vil lese om krigshistoriene som plutselig har blitt så populære, eller om hvordan store personligheter i verden har gjort suksess. Andre liker fiksjon, mens andre vil lese om drama og kjærlighet. Noen kan fordype seg i mengder med slektssagaer som Isfolket og Morgan Kane.

food-recipes