Home / Uncategorized / Nyttig litteratur om husholdninger
1 november, 2021

Nyttig litteratur om husholdninger

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Ordet økonomi kommer fra det greske ordet οικονομία som betyr husholdning. Husholdningen er svært viktig for oss, men vi lærer aldri noe om hvordan man skal styre en husholdning. Kan det være en strategi for å skape mer sug i den store økonomien, nemlig statsforvaltningen? Mange innser ikke det, men tror heller at det er deres egen feil når regningene hoper seg opp.

Det er også mange som ikke gidder å lese. Det er kjedelig, uinteressant og meningsløst. Da kan de heller se en sit-com som de allerede har sett fjorten ganger før. I de gamle rikene sa de at det eneste folket vil ha er brød og sirkus. Det kan vi oversette til mat og underholdning. Vi mennesker er late vesen som ikke evner å gjøre de riktige tingene. Før det går opp for oss at denne veien vi går vil føre til katastrofe. De har sannsynligvis funnet mye spennende stoff om hvordan også du kan styre husholdningen din.

Ikke bli forledet av økonomifaget

I vesten generelt blir vi forledet til å tro at økonomi kun handler om statlig forvaltning. Men det er ikke denne delen av økonomien som er interessant for deg i første omgang. Med komplekse uttrykk og vanskelige formler – utbasuneres det BNP og regresjon uten å fortelle hva det betyr for deg. I stedet må du se på forhold som er viktigere for husholdningen:

Alle disse tingene kan gi deg penger til overs om du gjør det riktig. Ett matbudsjett er ikke noe som er konstant, men vil gi en bedre oversikt over hva det vil koste deg hver dag, uke, måned å forsørge deg og din familie.

Litteratur

Hvilke bøker man bør lese er individuelt, men det kan gi mye nyttig informasjon som man kan bruke til å styre husholdningen. The Millionaire Next Door er en bok fra 1996. Selv om tittelen er spekulativ, forteller den i bunn og grunn hvordan velstående mennesker får sine penger til å vokse. Det kan gi deg fart på din husholdnings-økonomi også. Den tar for seg 7 steg i hvordan man kan gå fra null til mye over tid.

Lærepenger er en bok for barn. Det å lære seg økonomi fra ung alder er det mange har etterspurt. Det er de unge som er fremtiden, og det er viktig at de forvalter pengene sine riktig. Snart vil små barn ha mer penger i banken enn deg, om ikke også du tar skritt for å bedre husholdningens totale økonomi. Lærepenger er skrevet av Stian Simonsen.

Økonomene kan kanskje være veien til suksess. Nå ikke med de store navnene som Adam Smith og Jean-Jaques Rousseau, men i stedet med pengebloggerene Hallgeir Kvadsheim og Lise V. Kristoffersen. I bøkene Din Økonomi og Slik Sparer Du Deg Lykkelig får man gode tips til hvordan man styre husholdningen med budsjett, sparing og fornuftig forbruk.

food-recipes