Home / Uncategorized / Les om dronninger og divaer
2 november, 2021

Les om dronninger og divaer

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Våre stusselige liv er milevis fra livene til dronninger og divaer. De nærmest sagnomsuste personlighetene som har satt sine betimelige spor i verdenshistorien. Det fins utrolig mye litteratur om dronninger og divaer, fra antikkens keiserinner til nåtidens pop-ikon.

Vi har også divaer i Norge, og av dem kan man få mye inspirasjon. Det er ikke uten grunn disse personene har fått hele nasjoner til å tilbe dem, for det å være rojal diva krever både mot og kløkt. Her skal vi se på noen av de mest kjente dronningene og divaene i historien.

Kleopatra

Hun var en dronning av Egypt for over 2000 år siden. Hun var selv gresk og tronen viklet seg også inn i den romerske borgerkrigen. Hun var en legende uten sidestykke mener mange, og den dag i dag blir hun portrettert og gjenskapt. Hennes former var perfekte. En diva som deg får hjelp fra https://motiva.health/no/ for økt selvtillit og tilfredsstillelse.

Les om Kleopatra: Renate Nedregårds Historien om Kleopatra

Dronning Victoria av Storbritannia

Victoria var en dronning som fikk en hel epoke oppkalt etter seg. Viktoriatiden ble ansett som en tid med industriell utvikling og grenseløs kolonimakt. Det var en storslått tid hvor det britiske imperiet vokste seg enormt.

Les om Viktoriatiden: Julia Bairds Victoria: The Queen

Wenche Foss

Wenche Foss var en av våre største divaer. Hun var en entertainer og begavet sangerinne. Hennes bakgrunn og karriere innenfor teateret gjorde fort at hun fikk en rolle som selvutnevnt diva. For sine roller på Central-teateret gjorde hun stor suksess med sine begavelser. En Herre Med Bart og Den Sorte Enke er to av stykkene hun spilte hovedrollen i.

Les om Wenche: Kjetil Bjørnstads Wenche Foss: En diva og medmenneske

Lady Diana

Lady Diana var prinsessen som gikk så alt for tidlig bort. Bare 36 år gammel døde hun brått i en alvorlig bilulykke forårsaket av svært høy fart. Lady Di som hun kalles giftet seg med Prins Charles i 1981, og skulle prege verdens nyhetsbilde i over et decennium.

Les om Lady Di: Andrew Mortons Diana: Her True Story

Lady Gaga

Lady Gaga er kanskje verdens mest kjente diva i denne generasjonen. Hun er et pop-ikon og en artist med stor stemme. Det viser hun også med sine spektakulære plagg hun ankommer i på store show. Hun spiller også i de store filmene fra Hollywood.

Les om Lady Gaga: Lene Skriver Bak: Alt om Lady Gaga

food-recipes