Home / Uncategorized / Hvordan pusse opp for å skape ekstra god lesestemning
6 april, 2021

Hvordan pusse opp for å skape ekstra god lesestemning

Posted in : Uncategorized on by : Rebecka

Det er mange av oss som drømmer om å ha vårt helt eget bibliotek, men hva gjør vi når dette ikke er mulig? Jo, da kan vi pusse opp og innrede slik at rommet i selv promoterer leseglede og ikke minst lesestemning. Hvordan gjør vi dette? Les videre, så skal du få noen ordentlig gode tips.

Besøk ditt lokale bibliotek

Ikke bare gir ditt lokale bibliotek deg masse gratis moro, men det gir deg også masse inspirasjon. Hvor på biblioteket liker du deg aller best? Er det i krokene eller er det i den åpne plassen? Føl på rommet og stemningen som er der. Hvilke farger er det biblioteket bruker? Er det duse jordfarger eller er det kanskje fargesprakende mønstre? Hvilke av disse fargene gir deg energi? Noe som også kan være lurt er å se på hvilke stoler, sitteplasser og annet som tilbys på ditt lokale bibliotek. Det er mange som ikke tenker på at stillestillingen bør være optimal når du leser.

Hvordan pusse opp for å skape ekstra god lesestemning?

Etter at du har vært på ekskursjon til ditt lokale bibliotek så vil du ha en større innsikt i hva det er du faktisk liker og hva du setter pris på. Skriv dette ned. Deretter finner du rommet du vil ha god lesestemning i. Finn ut hva du vil gjøre. Vi anbefaler deg å skaffe deg en kul tapet som kan være en kontrastvegg eller kanskje en vegg som har ditt favorittsitat på. Det er mange måter du kan bruke tapet på, slik at du får mest mulig god stemning ut av rommet ditt. Det som er så bra med tapet er at det finnes så mange, så du kommer garantert til å finne den som passer din stil og dine fargevalg.

Hvis du for eksempel velger en tapet med mye mønster, kan du ha en stol som er ensfarget. Eller motsatt. Det å skape kontraster gjør ofte et rom mye mer åpent og spennende. Det mange også liker er å bruke tapet som minner dem om barndommen deres eller kanskje tapet som er litteraturinspirert. Det er utrolig mange måter å bruke tapet på, vi har til og med sett noen som tapetserer hele bokhylla si. Dette er også et kult prosjekt som kan gjøres med tapetrester.

Det å innrede et rom for å skape ekstra lesestemning kan virke som noe som er ganske vanskelig. Heldigvis trenger det ikke å være det. Ved å oppsøke steder du blir inspirert av er det utrolig lett å finne ideer til hva du kan gjøre videre. Selv om det ikke blir akkurat slik du tenkte, blir det din egen stil og det er det aller viktigste. Det er jo tross alt du som skal bruke rommet og føle deg hjemme i det. Det er det du må sette aller høyest på prioriteringslisten din!

food-recipes